Hem och Villa

I helgen var mässan Hem och Villa på besök i Göteborg, Svenska mässan, och jag och mamma var där och strosade :-)
Två favoriter/tips från mässan:
 
Jessica Frej och Maria Blohm presenterar Framtidens bröd - utan gluten
På "Mitt köks scen" var Jessica Frej och Maria Blohm och pratade om glutenfritt bröd och de hade med sig massa gott bröd man fick provsmaka.
Jessica Frej är tidigare deltagarre av "Sveriges mästerkock" och glutenintolerant, Maria Blohm är bagare och deras vägar har korsats och de arbetar nu för att ta fram gott bröd som också är glutenfritt och nyttigt ;-) Detta med gott bröd är ju inget som är självklart för oss glutenintoleranta. Men de brödet de hade och som man fick smaka på var helt underbart gott, mjukt och saftig inte alls som de glutenfria bröd man hittar i frysdiskarna idag.
De arbetar nu med sin kokbok som jag absolut kommer köpa när den kommer ut ;-)
 
 
 
Tina Nordströns serie av kryddblandningar "Jättegott by Tina Nordström"
I en av alla montrar som fanns på mässan var kocken Tina Nordströms serie av egna kryddblandingar "Jättegott by Tina Nordström".
Detta är färdiga kryddblandningar bara att tillsätta i en maträtt.
Exempel, Köttbulle Maroco, på baksidan av kryddpåsen finns ett enkelt recept för kötbullar där man tillsätter kryddorna i köttfärssmeten. Har inte testat än men jag gillar verkligen koceptet, de är enkelt och ger inspiration till vardagsmaten för att få den att kännas lite lyxigare.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0