Snabb fiberlimpa (igen)

God kväll på er alla.
Ikväll har jag bakat detta bröd igen (Receptet hittar du här) ..... vågade inte pröva något annan nu när detta blev så bra och var så enkelt. Men denna gången hade jag även i lite russin och strödde sesamfrön på brödet.
Bild på "underverket" kommer här =)

Äpple- och körsbärskaka

Tävling på Marias Kakburk

Hej hej igen !

Vill tipsa om en jätte bra blogg (Marias kakburk) med många goda recept. Nu är det även en tävlig. I potten ligger 2 stycken Spoonful  Of Chocolate. Så kommentera hennes inlägg så har du chans att vinna =) Jag har såklart redan anmält mitt intresse, en chans att vinna något så gott missar jag inte.


Inga nya kok-eller bakböcker

Hej !!

Måste meddela er den bistra samnningen om att jag inte hittade en enda receptbok med glutenfria recept, verken för mat eller bakning..... Vad betyder detta? Jo att mitt boggande får en allt viktigare roll, jag får anstänga mig mer och omvandla "vanliga" recept som jag sedan får meddela er visa denna sida. Vi hörs snart igen och då ska jag ha ett nytt recept till er.

Puss


Bokmässan

Idag ska jag och min mamma till bokmässan i Göteborg.
Någon som har några bra boktips, framförallt glutenfria kakböcker men även annat som är bra att läsa liggandes i soffan. Jag har även börjat att lyssna på ljudböcker. Detta är ett mycket bra fenomen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har vi stegtväling på jobbet och då är det perfekt att gå  en promenad och lyssna på en ljudbok.

Så skicka mig nu massa boktips, så ska jag snart skriva igen och berätta om de eventuella fynd jag hittat......


Snabb fiberlimpa (glutenfri)

Hej !

Här kommer receptet på det första bröd jag har lyckats baka glutenfritt.

3 dl ljumen elelr rumsvarm filmjölk
3/4 dl sirap
5 dl grov mjölmix
2 dl Fiberhusk, linfrön, solrosfrän, bovetekross och hirsflingor
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt

 - Häll filmjölken i skål och blanda i sirapaen.
 - Blanda mölet , bikarbonaten och grynblandningen
 - Rör mer alla torra ingredienser i filjmjölken, rör till en jämn smet
 - Häll smeten i en bröad form
 - Grädda i nedre delan av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter
 - Låt brödet svalna lite i fomen innan det läggs på bakduk eller galler.

Äpple/körsbärskaka (glutenfri såklart)

Hej !!

Igår kväll var jag så duktig.... Vi har en stegtävling på jobbet så jag tog mig en promenad till Ytterby, det ligger ca 5-6 km från där jag bor. Så det blev en hel del steg och jag kände mig duktigt. Det är så att i Ytterby bor mina föräldrar så de fick köra mig tillbaka med som tack så fick dom fika. Mitt första lyckade bröd som jag bakade i måndags och en nygräddad äpple/körsbärskaka med vaniljsås.


Rabarberkaka (eller de frukter och bär du gillar)

Ingredienser (10 portioner)


150 g smör
1½ dl socker
2 tsk Vanillinsocker
2 st ägg
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
---
5dl rabarber eller färska bär
3-4 msk socker, eventuellt lite kanel och kardemumma ifall du gillar det.

Instruktioner

Kör alla ingredienser utom bären i matberedare.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, smörj kanterna.
Bred ut smeten, strö över bären och socker.
Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.


... smaskens

Äntligen ...



... har jag lyckats med att baka ett glutenfritt bröd, och det blev gott =)
Det är inte det receptet nedan utan ett annan men även det med bikarbonat. Jag ska försöka att lägga in receptet och en fin bild på mina goda kvällsmackor... Men till detta behöver jag lite hjälp, så jag återkommer.

Höres senare

Glutenfritt Bröd med bikarbonat

Jag har vid ett flertal tillfällen försökt att baka både bröd och bullar, med de vägrar att jäsa. De blir så hådra så man skulle kunna slå ner nåfon med dem......
Men jag har fått tipset att prova att baka med bikarbonat istöllet för jäst. Så hät kommer ett recept jag hande tänkt att prova i veckan.

Lycka till !


Bröd med bikarbonat


Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 1 tim 20 min

Färdigt på: 1 tim 40 min


Ingredienser

2 dl havregryn
5 dl siktad mjölmix
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st äpple
2 msk blandade frön till topping
10 st örtblad till dekoration


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet.

3. Rör sedan ner yoghurt och honung.

4. Riv i äpplena.

5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten.

6. Strö på fröna och lägg på några örtblad.

7. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med ett träspett - är det torrt så är brödet klart.


Nu ska även lilla jag ta mig in i bloggvärlden

Hej hej !

Har är jag: Sandra Palmgen. Jag tänkte starta denna blogg för att dela med mig av mitt liv som glutenintolerant. Ni ska få hänga med mig på resor, in i köket, på restauranger med mycket mera.
Jag ska försöka att publicera recept och annat gott här. Har ni egna glutenfria recept som är utsökt goda maila då de till mig.

Vi ses snart igen. Kram

Välkommen till min nya blogg!

Skriv gärna en rad ...........

RSS 2.0