Tjejresa till Sthlm

I helgen var ännu en riktigt mysig tjejresa :-) Denna gången gick den till vår huvudstad; Stockholm.

Vi åkte från Göteborg central vid 8.30-tiden, och startade i Stockholm med 5-kamp på Gröna Lund, som jag tror Jessica eller Caroline vann :-)

Sen blev de lite fin å förfest på hotellet innan vi gick vidare till middagen som var bokat på Fridays. Riktigt smarriga drinkar hade. Jag beställde nån med spunnet socker i… :/ I cocktailglaset var de spunnet socker som smälte när de hällde på drinken, riktigt söt å sliskigt blev det, men himla gott!
Vad gäller maten så var de mycket burgare och så men även riktigt goda köttbitar som serverades med en potatispure med ost och en smarrig wiskeysås, glutefritt såklart så det var de jag valde ;-)


Kvällen fortsatte med lite vin på några barer och uteserverinagr innan vi alla stupade
 i säng efter en lång dag.

Dag två startade med riktigt mysig pick-nik frukost ute i det fria J Sen åkte vi mot Globen för att åka upp längst Globen och hade riktigt fin utsikt över stan. Dagen avslutades med lite shopping innan tåget avgick hemåt.

 

Nedan följer lite bilder av dagen :-)

 
Frukost på tåget med lite gott kaffe, tror ioch för sig att Angelica dricker typ tea ;-)

 

Jag under 5-kampen. Verkar som de kanske gick bra i någon gren (annars gick de rätt dåligt för mig).

 

 

 Jag och Malene med våra smarriga drinkar på Friday’s. (Lyckas tyvärr inte vända bilden... så ni får vrida lite på huvudet ;-) )

  

Frukost ute i det gröna. Allt smakar så himla mycket godare utomhus och när det är fin väder :-)

 


Fryst banan

Har börjat göra smoothies igen. Perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmat :) Men frukt ock bär håller ju sig inte färska så länge. Det finns mycket goda bär i frysdiskarna, men jag vill ofta ha lite banan i mina smoothisar för att få dom lite matigare, bara så lite att de blir lite mer mat, inte så att de smakar banan. Men bananer blir ju bruna å äckliga så fort, så jagtestade jag att skära upp lite banan å frysa i små påsar för att ha till mina smoothies. Å det funkar superbra, blir jättegott :)


Yoghurtmousse med mango

I torsdags var man ju lite ledig så kvällen avslutades med att syskonen kom hit och vi åt lite mat å kollade hockey. Middagen blev riktigt bra, tyvärr var väl inte hockeyn lika bra... :-(

Till middag bjöd jag på ungsgrönsaker (potatis, rösbetor, palsternacka, sötpotatis och sparris) med lövbiff fylld med fetaost. Detta severades med en sallad, men blandade blad, rädisor, sockerätrer och coctail tomater ;-)
Och till efterrätt vart det en smarrig desert som jag tror är hyffst nyttig om man kan säga så ... Det var en yoghurtmousse med mango :-) Receptet har ni nedan :-)

Yoghurtmousse med mango

·                                 500 g fryst mango i bitar

·                                 2 dl vispgrädde

·                                 1 vaniljstång

·                                 500 g turkisk eller grekisk yoghurt (10 %)

·                                 1 1/2 dl florsocker

·                                 7 passionsfrukter

·                                 Till garnering:

·                                 ev minimaränger

·                                 jordgubbar

·                               
Tina mangon och mixa den slät.
Vispa grädden i en rymlig bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Tillsätt vaniljfrön, yoghurt och florsocker i grädden. Vispa till en mousse.
Dela och gröp ur passionsfrukterna.
Varva mousse, mangopuré och lite passionsfrukt i glas. (Hit går det bra att förbereda).
Toppa med lite passionsfrukt. Garnera med minimaränger och jordgubbar. Vi hade inga maränger eller jordgubbar så vi serverade och garnerade med lite skivad färsk mango.
Vi gjort lite mer än halv sats och de räckte gott och väl till oss fyra.


Ny frukostfavorit

Har ett tag nu gjort smoothisar till frukost på helgen, men ibland bli man riktigt sugen på en god macka å kaffe ;) Så i veckan när jag handlade hittade jag ett nytt bröd som jag var tvungen att testa. Och det var riktigt gott :)
BriMa bröd var tillverkare och de låg i Uppsala. http://www.brimabrod.se/
Jag köpte detta på maxi på Mölndalsvägen i Göteborg. Är de någon som vet något mer ställe i Göteborgsområdet som säljer mer produkter från BriMa? Ska tydligen finnas på flera Ica och Coop runt i landet, men ja har aldrig sett det innan.

Men dessa frukostfrallor var riktigt goda å de finns på den maxi-butik jag brukar handla i :-) så de kommer jag köpa igen.



Chokladbollendag 11 maj

En dag sent men ialla fall... :-) Igår (11 maj) var tydligen chokladbollens dag.
En fika som vi med glutenintollerans kan äta, ialla fall om man kan äta havre. Till och med delicatos chokladbollar ska vara ok att äta. Men de är ju de egna som är de goaste.

Så för att hylla chokladbollen är här en länk till delicato, samt en länk till recept på chokladbollar som jag gjort tidigare här i bloggen.


Lasagne med risplattor

Jag har haft lite svårt att få till en riktigt god lasagne med de glutenfria lasagneplattorna. Tycker att de tar över och ger någon konstig bi-smak :-(
Så har någon "där ute" ett bra recept maila mig gärna. För lasagane är jättebra bra "lunch-låde-mat".

För någon vecka sen var jag och shoppade i en asiatisk affär och hittade risplattor =)
Så idag blev de lasagne på dessa, och jag måste säga att jag tycker den blev riktigt god :-)

Jag är lite dålig att använda recept, så nedan är mer de ingredienser jag använt:

Köttförssåsen:
Köttfärs
Lök
Färsk chili
Vitkök
Tomatkross
Ketchup
Chilisås/tomatpuré
Soltorkade tomater
Salt och Peppar (vet inte hade nog paprika och kanske nått mer också)

Bechamelsås:
Smör
Mjöj (glutenfri mjölmix - ljusa)
Salt och Peppar
Riven muskot
Riven ost

Varva de två såserna med plattorna i en ungssäker form.
Avsluta med lite Bechamelsås och ost på toppen - gratinera i ugnen. Jag hade ugnen på ca 200 grader och lasagnen stod inne i nästan 30-40 minuter.
Servera med en riktigt smarrig sommarsallad :-)
Mums !

       

RSS 2.0