Söndags middag

I söndags var det min tur att laga middag när sambon jobbade.
Eftersom jag inte är hemma på veckorna så handlar sambon, denna gången hade han hittat en ny creme fraich med bearnaise. Så den hade vi som kall sås till de stekta kotletterna och ungsgrönsakerna.
Bild från arla.se Bild från arla.se

Jag måste säga att creme fraichen var riktigt god den smakar verkligen bearnaise. Kan tänka mig att vi kommer att köpa den oftare till sommaren när grillsässongen startat.

Brunch

Idag var vi uppe tidigt (ialla fall i våra mått mätt) mamma, pappa och syster kom och hämtade oss så åkte ut mot havet för att ta en uppfriskande promenad. Väl hemma igen bjöd vi på brunch.

Brunchen bestod av:
Äggröra med pesto (se recept nedan)
Marinerade småkorvar (se recept nedan)
Bacon
Vitlöksmarinerade oliver (se recept på oliverna här)
Filmjölk
Müsli (se recept på müsli här)
Bär
Scones se receptet på scones här)
Juice


Detta var väldigt mysigt, tror nog att vi kommer att ha fler bruncher framöver.

         
         

Äggröra med pesto
4 pers
10 ägg
3 msk grädde
Salt och lite peppar
ca 1 msk pesto

 - Vispa sönder äggen lite lätt med en gaffel, blanda ner grädden. Salta och peppra.
 - Smält lite smöt i en stekpanna, häll i äggsmeten och röt långsamt på svag värme tills äggröran tjocknar men fortfarande är krämig.
 - Tillsätt peston och rör om, är nu klar att servera.

 
Vi gjorde halva som vanilg äggröra och andra halvan med pesto, eftersom vi inte visste om det skulle passa med pesto. Men det gjorde det och jag tycker nog att det blev väldigt gott så de kommer vi nog att testa fler gåmger.

Marinerade småkorvar
1 paket små korvat (tex prinskorv)
ca 1 msk honung
ca 1 msk soya
ca 1 msk olja
ca 10 deoppar av den mildare varianten av tabasco
en liten skvätt smoke esense.

 - Rör samman alla ingredienser till marinaden och häll över korvarna. Låt gärna korvarna dra i marinaden över natten.
 - Lägg korvarna i en ungssäker form. Stek i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter (sätt gärna på grill de sista minuterna så får korvarna en extra fin färg).



SMAKLIG BRUNCH !

Våfflan historia

Hittade idag en jätte kul sida om bara våfflor =) vafflor.se Kolla gärna in denna sidan. De hade massa roliga recept. Till exempel choklad våfflor, campagnevåfflor och flera olika recept på glutenfra våfflor.

Så nästa gång ska jag nog testa att göra våfflor med choklad, jag älskar ju nästan allt med choklad =) MMmmmums.

Sen hittade jag en det en väldigt intressant artikel om våfflans histora. Visste ni till exempel att våfflan har funnits ända sedan medeltiden? Läs mer här.

 Bild från denna sidan.

Våffeldagen

Idag är det Maria bebådelsedag = våffeldagen som vi brukar säga. Så till middag blev det våfflor =) med sylt, färska hallon, grädde och glass MMmmm mums. Vi var många som skulle äta så vi fick göra två smeter.
Första smeten var en färdig glutenfri mix från Mix Well. Jag måste säga att denna var riktigt god. Så den kommer jag göra igen om jag får ett infall av lathet.... =) För det är ju inte så krångligt att göra egen smet, (se recept medan)

Fick ett jätte bra tips i kommentaren. Det var att byta ut vattnet i Mix wells färdiga våffelmix mot kolsyrat vatten. Detta ska göra våfflorna extra frasiga. Tack Malin för detta tippset, de ska jag abolut testa nästa gång.


Andra smeten var en egen smet, här kommer det receptet:

 Bild från axafood.

Glutenfria våfflor
100 gram Smör eller margarin
2 1/5 dl vatten
3 1/5 dl glutenfri mix
2 1/5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

 - Smält matfettet och låtdetsvalna
 - Rör samman vatten, mjölmixen, mjölken, bakbulver och vaniljsockret till en jämn smet
 - Tillsätt det avsvalnande matfettet
 - Grädda våfflorna i våffelgärnet, vackert gyllenbruna
 - För att hålla våfflorna varma medan de övriga gräddas, kan du lägga dem på gallret i ugnen på låg värme
 - Servera våfflorna med sylt och grädde, eller glass och grädde.

Smaklig våffelmiddag !

Hur gör ni era våfflor? Någon som har något kul recept?

Lunch - Sallad med tonfiskröra

Idag sitter jag hos min kusin och försöker plugga. Och då är det bra med snabba och enkla luncher. Så idag gjorde vi en sallad med tonfiskröra. Jag hade aldrig gjort på detta sätt med tonfisk med det blev en jätte god smak. Så enklet att få lite extra smak i en annars ganska "vanlig" rätt.

Sallad med tonfiskföra
Blandad grönsallad (tex sallad, rouccola, spenat mm)
Paprika
Tomat
Gurka

Tonfiskröra
1 burk tonfisk i vatten
ca 3 msk creme fraich
ca 1-2 msk bostongurka
lite krydda  (Santa maria- seafood and fish)

RSS 2.0