Restaurang "Dinner 22"

Var i fredags på lite After Work men kollegorna på Dinner 22 på Södra Vägen i Göteborg. Måste verkligen rekomendera detta ställe, både för riktigt god mat och himla bra service.
T.ex. när vi skulle beställa meddelade jag att jag var Glutenintolerant, men de ordnade så att jag kunde få vad jag önskade på menyn, inte så vanligt!
Sen kom de öven med egen brödkorg till mig med två olika sorters bröd som inte var sånt bröd man brukar få, utan de var garanterat egen bakat, Verkligen ovanligt!!
Sen när vi skulle kolla på deserten började de med att direkt meddela att jag kunde välja vad jag ville på menyn så skulle dom lösa de glutenfritt :-) Riktig service måste jag säga men också att maten var supergod.

Så hit ska det nog bli fler besök :-) 5 stjärnor av 5 möjliga *****

Länk till deras hemsida: http://www.dinner22.se/ 


Lyx milshake

Max supergoda milkshake :) Så himla god. Lite dyr kanske (35:-) men verkligen värt!!


Glutenfri Rabarberpaj med hallon

Nu är rabarberna här och de som är så gott :-)

För nån vecka sen fick jag med mig lite rabarber från mamma. Så det fick bli en liten kaka som jag tog med och bjöd en av mina allra bästa vänner på :-)
Receptet på pajen är ursprungligen en persikopaj gjord av mästerkocken Jenny alias Kalasgott. Se länk här till hennes recept. Men jag har modifierat lite för att få den glutenfri samt att jag använde rabarber istället för persika.



Så här kommer receptet, supersmarrigt blev det.

Lite smör i pajformen
Rabarber och lite hallon
0,5 dl strösocker

kaksmet:
200g mjukt smör
finrivet skal av 1 citron
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl gräddfil
1 ägg

Smöra pajformen. Skala och dela rabarbern i lagom bitar. Lägg rabarber och lite hallon i pajformen och strö över sockret samt strö över lite potatismjöl så blir de inte så saftigt å degigt i mitten. Nyp ihop smöret med citronskalet och alla torra ingredienser till en härlig deg. Rör i gräddfilen och ägget och blanda tills smeten är slät och fin. Bred ut smeten över persikorna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 40 minuter. Servera gärna med vaniljglass, eller lite grädde.




Världens godaste sommarfrukost

Jordgubbar och filmjölk måste nog vara den godaste frukosten på sommaren :)
Köpte jordgubbar i veckan så de fanns över till frukostar också.
I veckan när ha handlade köpte jag även crunch! Måste även skylla detta på min syster... Hon bodde här en vecka och hade då med sig crunch. Och de finns ju några olika glutenfria crunch. Jag köpe denna gång från semper, mest kanske för att de var lite billigare än alla andra. Ofta försöker jag inte kolla så mkt på pris om det är något speciellt jag vill ha. Men glutenfria produkter är redan från börjar rätt dyra så då kan priset göra en hel del :(
Ja ja nog om kronor och ören, och åter till världens godaste sommarfrukost.
Så färska jordgubbar, filmjölk, och lite söta goda crunch. Jag piffade även till med lite valnötter :)


Äpplen

För att återknyta till gårdagen; fruktens dag.
På Ica har de nått system med stjärnor för att sätta kvalitet. Och jag måste verkligen slå ett slag för ica selection, ett av ica's egna varumärken. Har inte testar de på så jättemånga andra produkter men dessa äpplena var riktigt goda, ett strå vassare än de med fem stjärnor :-)


Nationaldagen

Hej alla vänner, idag är det Sveries nationaldag eller Svanska flaggans dag :-) Men det är ju även sillen & färskpotatisens dag samt frukens dag.

Vilken firar ni och hur firar ni??

  
(Bilder från Wikipedia)  


Efterson jag inte är riktigt förtjust i sill & Potatis så kommer jag fira fruken- och svenska flaggans dag :-)
Eller ja... fira och fira.
Efterson man numer är ledig startade jag dagen men lite sovmorgon, och en ritkigt smarrigt Smoothie gjord på blåbär, hallon, youghurt och lite blåbärsmjölk med extra protein.
Fick de i pick nik kassen på Blodomploppet, kanske inte jättegod att bara dricka men passade perfekt i denna soothie, å lite extra proteiner har väl aldrig skadat ;-)

Sen hade jag bokat in mig på ett träningspass, efter de gick vi och satte oss på Le pain Francais och åt en ritkigt god sallad med Chevre och hasselnötter. Dagen fortsätter rätt lungt, ska nog till Liseberg en sväng ikväll :-)
Så här kommer jag fira Nationaldagen men även fruktens dag, hur firar ni?

Ha en riktigt fin dag.
Kram!


Brire tårta

I lördags var vi ute och åt med hela familjen, alla var med - supermysigt :)

Vi startade hemma hos mig med lite rosé å brie tårta, supergod å enkel liten förrätt el smårätt.

Man tar en hel brieost, hackar nötter (alla man gillar) och torkad frukt (de man gillar) och lägger uppe på osten. Jag hade valnötter, lite hasselnötter och cashenötter. Av frukt hade jag torkade blåbär och aprikoser.
Grädda/gratinera i ugn tills osten blir lite smält och god. Ringla över lite honung innan servering.
Sedan äter man osten som den är eller tillsammans med lite kex.


RSS 2.0