Örtsax

Bättre sent än aldrig, Eller vad säger du Johanna ;-)

I sommar när jag fyllde år fick jag en jättefin present, en örtsax.
Verkligen super när man har färska örter. Tyvärr har jag inte färska örter så ofta men när man har de förenklar saxen verkligen.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/748671/images/2012/pic_508aae2be087c3375e4654d4.jpg" class="image">


Bröd!?

Fick recept på ett LCHF-bröd av en kollega. Super gott å enkelt :)

2 dl skalade sesamfrön
2 msk fiber huks
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 st ägg

Blanda ihop alla torrvaror, tillsätt äggen och rör ihop en en slöt smet med slickepott.
Häll ut på bakplåtspapper.
Grädda i ugn ca 8 min på 225 grader.

Låter som ett jättekonstigt recept, men testa de blir jättegott :)


Mår illa...

Jag vill inte vara negativ, och jag tycker det sällan är jobbigt eller svårt att vara glutenintolerant. Men när man reser är de verkligen inte lätt.
Ofta serveras nån macka och kaffe på flyger, alternativ finns inte på de kortare fighterna i Skandinavien. Och på flygplatsen är de inte lätt att hitta något vettigt. Har man inte lust för en sallad eller tid att sätta sig på riktig restaurang så blir de problem. Nu kom jag precis hem från Norge, flög via Köpenhamn och tänkte jag skulle äta nått där. Frågade nog på tre ställen efter glutenfri smörgås men decfanns inte nån stans. På ett ställe hade de väldigt fina yoghurts men med flingor, och de kunde tydligen inte göra ny utan!
Så vad ska jag äta? Vad hade ni köpt, behöver tips.
Tillslut efter mycket letande blev det en mellanmåls påse med nötter, en yoghurt och en liten choklad :( Så nu ligger jag här i sängen och har ont i magen och mår illa!
Sov gott, kram


Flapp jack ?!

Semper har just nu ännu en Glutenfri nyhet, något som kallas Flapjack, har aldrig hört om detta tidigare. Kopierat från Wikipedia:
 
"Flapjack är i Storbritannien en söt kaka med havre bakad på plåt. I Nordamerika och Sydafrika anses en flapjack vara en segare variant av tunnpannkaka. Den engelska flapjacken innehåller framförallt havregryn, fett (smör) och socker (råsocker och sirap). Utöver det är diverse andra tillsatser vanliga, till exempel krossade nötter, russin eller pistasch."
 
Så jag var ju såklart tvungen att testa detta. Semper har kommit med två olika smatsättningar på sin Flapjack, Aprikos & Mandel samt Tranbär & Pumpafrö.
Jag testa Aprikos och Maldel, den var god men inget speciellt. Ganska torr och smaklös. Havregrynen tog överhanden och visste man inte om att de även skulle finnas lite aprikos och madel i var det svårt att hitta de smakerna, framförallt aprikosen. 
Men jag kan tänka mig att detta är en bra grej för oss glutenintolleranta att ta som en energy bar inför träning eller likannde, då vi ofta inte kan äta andra barer som finns på marknade idag.

Restaurang Vino Pasta Due

Kommer ni ihåg mina tidigre blogginlägg om restaurang Dinner 22 och Bon?
Oj oj vad nöjd jag varit de gånger jag varit där.
 
Här kommer en annan restaurang resension, med helt annat utfall...
Skulle ut och äta med enkopis, hon hade 2 för 1 på Vino Pasta Due, så vi tänker att vi testar.
Även om jag är gluten så har jag ändå bra erfranheter av italienska/pasta restauranger. De brukar finnas riktigt bra alternativa rätter blandannat risotto och goda sallader.
Men inte på Vino Pasta Due :-( Först när vi kom in syntes de direkt att de var väldigt stressiga (men de ska ju inte spela någon roll, de ska ända ta väl hand om sina gäster). De pekade åt ett bord, vi gick dit, snabbt fick vi en brödkorg men inga menyer! De kom en liten stund senare fram en servitris och sa "har ni inte fått några menyer?" och gav oss var sin meny i samma steg som hon var påväg åt ett annat håll. Jag ögnade snabbt igenom menyn och hittade mest bara pasta, så jag stannade en servitris och frågade om de hade något annat än pasta då jag är gluteninolernt, hennes svar chockade oss "du har menyn där" och så pekade hon på de två menyer vi fått...! De enda vi kunde hitta på menyn som inte var pasta var två rätt trista rätter, en kött och en fisk, samt en cesar sallad, men den var överkryssad. Så vi gick faktist där ifrån, tror inte ens de hann uppfatta att vi gått.
Så hit kommer jag tyvärr inte gå igen.
Det slutat med att vi gick till La Terazza och jag åter en riktigt god skaldjurs risotto :-)

Choklad mässa i Göteborg

I helgen är/var det choklad och delikatess mässa på Elite Parke Avenue hotel i Göteborg, och jag var där igår :-) Mmmm så himla gott, så mycket smarrig choklad att provsmaka. Gick även på en chokladprovning, kostade endast 20 kr... helt otroligt å så himla god choklad. Mörk choklad tenderar att ofta bli lite besk och bitter men denna var så himla god. De märks när de är riktigt fin choklad man äter :-)
 
Så har ni ännu inte varit på chokladmässan passa på att gå, det har öppet ända till 16.00 idag.
 
Såklar var jag ju tvungen att köpa med mig lite gott hem.
Chokladdoppad laktrits och choklad på pinne för att göra varm choklad, med smak av Apelsin och Choklad.
 
           
Bild från: lakrids by johan bülow                       Bild från: Berzelii Choklad
 
 

Kanelbullens dag

Hur firar ni kanelbullens dag?
Själv har jag tvättstugan ikväll, så mellan tvättande blir de en kopp kanel tea till kockarna kamp :)


Sandra testar bröd

De har det senaste kommit en del nyheter från Sepmper :-) Bland annat lite knäckebröd och vanligt bröd.
 
Så här kommer min utvärdering:
 
1. Rosmarinknäcke med salt
Gott med lite extra salt, men tyvärr är kanse inte rosmarin min favoritkrydda. Blev även lite svåra att äta, för vad har man på som passar bra ihop med rosmarin? Inte kaviar ialla fall (de är annars min favorit på knäckebröd). Så det har mest blivit ost, men jag vet inte om de heller riktigt passade. Vad har ni haft på?
 
 
2. Square
Dessa var däremot riktigt gott med ost på :-)
Ett lite mörkare bröd som var väldigt gott. Men tyvärr innehåller påsen enadst 4 bröd och jag har nog bara kvar två st square's så dessa ska jag nog testa igen ;-)
 

Tina's chokladpannacotta

Hej på er, Kommer ni ihåg att jag köpte lite olika kryddblandningar från "Jättegott by Tina Nordström" när jag var på mässan Hem och villa? Bland annat så köpte jag Tina's chokladpannacotta.
Himla enkelt och smarrigt.
Man kokade upp grädde tillsammans med Tias kryddblandning, detta hälls över choklad så att de smälter. Smeten hälls sedan i små skålar.
Å de blev såklart Jättegott :-) Lite julig i smaken, men ändå riktigt gott :-)
 
                                     

RSS 2.0