Sandras glutenfria

Lax med pesto

Kategori: Fisk

Imorgondagens lunchlåda blir det lax med pesto och potatis- och morotsmos.


Lax med pesto
Lax i portionsbitar

Pesto:
Färdig pesto på burk
Lite extra olivolja
En liten vitlök
Lite solrosfrön eller andra nötter och frön
Salt och peppar

Gör så här:
Lägg laxen i en ungsfast form
lägg på pestoröran
Steg i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter

      

Potatis och morotsmostet
 - Kokta potatis och morötter i vatten med en liten grönsaksbuljong
 - När potatisen och morötterna blivit mjuka häll av en del av vattnet och tillsätt mjölk och en liten klick smör
 - Mosa med gaffel (då får man goda bitar av potatisen och morötterna) annars kanni använda elvisp eller mixerstav
 - Smaksätt med sallt och peppar

Till denna lunchlåda kommer vi nog ha lite lättkokta brytbönor eller broccoli (beror på vad som finns i frysen)
och en god blandsallad.

Hoppas på en smaklig måltid =)

Halmstad

Kategori: Gluten/celiaki

I helgen var jag i Halmstad för att hjälpa systern att flytta. Jag har fortfarande lite träningsvärk i handlederna efter allt bärande upp och ner för trapporna. Men flytten gick väldigt bra. Vi kom fram till Halmstad kl 18:00 vi åkte direkt och hämta släpet för att fortsätta till Jysk där vi skulle hämta en soffa. Denna lämnades i den nya lägnheten. Färden gick sedan till den andra lägenheten där vi skruvade isär allt och lastade i bilen och släpet för att sedam lastas av till den nya lägenheten. Allt detta gick på ca 1,5 - 2 timmar, villket är mycket bra jobbat tycker jag.

Dagen efter den stora flytten tog vi oss en sväng på stan. Här tänkte vi att vi skulle ta oss en fika. Men tyvärr så får man anpassa sig lite när man behöver specialkost. Jag hade önskat en smörgås eller liknade men de hade dom inte så de fick bli kaffe och chokladboll. Som glutenintiollerant är det inte alltid så kul att endast ha två saker att välja på när man är ute. Dessa två saker brukar vara sallad och almondy tårta/ chokadboll (eller annan kaka) ibland vill man ha lite mer matigt men kanske lite varmare än en sallad när det är minusgrader utomhus. 

Väl hemma så hade sambon lagat jätte goda köttfärsbiffar, med ungspotatis. Och på kvällen åkte vi in Göteborg för att gå på bio. Men vi var lite tidiga så vi tänkte ta en fika innan. Och här träffar jag på samma problem som tidigare fast tvärt om... inte ens en kaka för glutenintolleranta (jag ville ju inte ha chokladboll igen) så istället köpte jag mig en stor godispåse till bion. Med detta är också ett problem, i många godisbutiker så finns det ingen igrediensförteckning på lösgodiset. Och om det finns så är det inte säkert att det fortfarande är det godiset i lådan utan de har samma låda men med någt nytt godis i. Detta har jag påpekat i godisbutiken där jag bor, jag hoppas de tänker på detta i fortsättningen. Jag vill uppmana alla att kolla detta i de butiker ni handlar och sakans det ingrediensförteckningar så påpeka gärna detta till butikens pesonal så att säkerheten för oss som har olika matintolleranser.

Elisabet

Kategori: Allmänt

Igår hade Elisabet och Lisbet namnsdag. Så grattis till alla er. Själv heter jag Elisabet i mellan namn så även min mamma och mormor. Även om jag tycker sådär om namnet så är jag en stolt bärare av det eftersom det finns hos flera i min släkt. Så gissa vad min dotter (om jag får någon) kommer att heta i mellan namn...?

Vi firar inte namnsdag ar så specielt men jag har hela veckan varit jätte godis sugen så jag tänke "har jag ändå namnsdag så kan man passa på att fira den". Så jag bakade två portionsformar med kladdkaka till mig och sambon som vi festade på igårkväll =) Tyvärr har jag inga kort på dessa, jag har ännu inte hunnit bli van vid detta bloggande och fotande så jag glömde helt enkelt av att fota dessa små underverk. Men jag lovar att jag ska bättra mig på den punkten.