Glutenfri müsli
Kategori: Övriga recept
Så min frukost imorse bestod av vanliljyoughurt med müslin och en smörgås med grönmögelost, tomat och paprika. En JÄTTE god fukost, jag ska verkligen göra om denna müsli igen när den tagit slut.
Glutenfri müsli
2 dl Rent havre
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl solfosfrön
0,5 dl hirs flingor
ca 1 dl hacjade hasselnötter och mandlar
Knappt 1 dl honung
ca 0,5 dl matolja
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla ingredienser till müsli. Lägg det på en ugnsplåt.
- Rosta i ugnen i ca 15 minuter tills müslin fått fin färg. Rör om då och då.
- Häll upp müslin på bakplåtspapper och låt den svalna. Bryt till bitar i lagom bitar.
Müslin innan jag rostat den
Müslin när den ligger och svalnar