Glutenfria muffuns med hallon

Mitt första recept denna nystarten är en liten muffins gjort med hallon kesella, super smarrig =)
Har nyligen fyllt år så då blev de dessa muffins istället för tårta.

Glutenfria muffuns med hallon
Ingredienser
12 st

3 ägg
1 dl strösocker
250 g Arla Köket Kesella hallon
50 g smält smör
2 ½-3 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i kvarg och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

 

Glasyr:

Smaksatt florsocker (gärna hallon)
Rumsvarmt smör
Lite vatten
Några droppar citron eller lime 

Rör samman till en smidig glasyr som kan spritsas eller smetas ut på muffinsen. Dekorera gärna med lite strössel eller färska hallon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0