Sandras glutenfria

Chewy Chocolate Chip Oatmeal Cookies

Kategori: Kakor

En dag här i veckan var det ganska lungt så jag och min kusins amerikanska väninna började att baka =) Det blev goda Chocolate chip cockies. Jag har aldrig använt mig av muskot, kanske någon gång på potatismoset men aldrig i deserter och bakverk, men de hade min kusins väninna. Så vi testade det och det blev faktiskt väldigt gott. Så det rekomenderar jag er att testa. Kan även tänka mig att det är en smak som passar väldigt bra med kanskel så kanske lite muskot i kanelbullarna nästa gång...?

Orginalreceptet ser ni längst ner i inlägget. Här följer den svenska och omgjorda varianten vi gjorde.

 Bild och recept från denna sidan.

Chewy Chocolate Chip Oatmeal Cookies
ca 200 gram smör
2,3 dl råsocker
1 rågad dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl havregryn
100 gram hackad mörk choklad
Hasselnötter, russin och ca 0,5 riven muskot

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker till en len smet.
2. Knäck i äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsockret.
3. Blanda ihop mjölet, bakpulver, salt och havregrynen, tillsätt mjölblandningen i smeten.
4. Blanda i dina smaksättningar. Vi tog vad som fanns hemma; hasselnötter, russin och choklad. Till sist rev vi i en halv muskot.
5. Ställ smeten i kylen en stund så blir de bättre kakor som inte rinner ut så mycket.
6. Grädda kakorna i ugnen på 175 grader i 12 minuter. Låt kakorna svalna 5 minuter på plåten innan de läggs på ett galler för att svalna.


Chewy Chocolate Chip Oatmeal Cookies
1 cup butter, softened
1 cup packed light brown sugar
1/2 cup white sugar
2 eggs
2 teaspoons vanilla extract
1 1/4 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
3 cups quick-cooking oats
1 cup chopped walnuts
1 cup semisweet chocolate chips


Preheat the oven to 325 degrees F (165 degrees C).
In a large bowl, cream together the butter, brown sugar,
and white sugar until smooth. Beat in eggs one at a time,
then stir in vanilla. Combine the flour, baking soda, and salt;
stir into the creamed mixture until just blended. Mix in the quick oats,
walnuts, and chocolate chips. Drop by heaping spoonfuls onto ungreased baking sheets.
Bake for 12 minutes in the preheated oven. Allow cookies to cool on baking sheet
for 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.

Kommentera inlägget här: