After work
Kategori: Övriga recept
För att fira sambons födelsedag hade vi som lite "after work" hemma hos oss. Lite plockmat. Det blev lite grekriskt tema:
Marinerade kycklingspett (se recept nedan)
Olika korvar
Potatis i ugn (se recept nedan)
Sallad
Vitlöksmarinerade oliver (se recept nedan)
Feta ost
Brie ost
Tzatsiki (se recept nedan)
Till efterrätt blev det jordgubbstårta (se recept här)
Marinerade kycklingspett
Kycklingfilé
Olivolja
Soya
Sambal olek
Vitlök
Salt och peppar
Skär filérna på längden. Låt dem ligga i marinaden gärna över natten.
Grilla/stek i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter,
Potatis i ugn
Sambon hade köpt npgon färdigskivad potatis när han var och handlade. Men det går lika bra att skiva egen potatis, tänk då på att försöka skiva potatisen tunnt.
När potatisen är klar i ugnen blanda då upp den med lite rouccola och paprika.
Vitlöksmarinerade oliver
1 burk gröna oliver
3 klyftaor vitlök
1 dl olivolja
Häll lagen över oliver och låt detta dra göra ett dygn innan servering (eller så långe som du orkar vänta)
Tzasiki
1 burk grekisk youghurt
1 gurka
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
1. Dela gurkan och skapa ut körnorna med en sked. Riv durkan på ett rivgärn. Bred ur den rivna gurkan på skärbrädan och salt. Låt det ligga och dra några minuter innan du vider ur vattnet ur gurkan.
2. Lägg den rivna gurkan i youghuten tillsammans med pressad vitlök och peppar. Blanda runt och smaka av ifall det behövs mer peppar eller vitlök.
Filibabba säger:
Bloggadress: http://filibabba.blogg.se/
vilken fin blogg! den lägger jag till på favorier :) kul att du gillar min blogg.. det är olika, men oftast improviserar jag ihop nånting, men ibland går jag efter recept!
Skogshuset säger:
Bloggadress: http://skogshuset.blogg.se/
Hejsan!
Käkade oxå tzatziki idag - bästa "gojan" enligt mig!!! Plockmat är verkligen praktiskt - I like!