Grattinerad kassler

Vi har länge haft en bit kassler i frysen som jag kände att det var dax att göra åt, så igår gjorde jag en kassler gratäng.

Att använda sig av créme fraicher med smak gör såserna väldigt goda och smakrika utan att man behöver anstränga sig så mycket. I denna gratäng använde jag en burk créme fraische med smak av tomat och basilika, den passade jätte bra med kassler. Jag smaksatte även såsen med lite mer tomat iform av soltokad tomat. Detta var en mycket enkel rätt, och det blir mycket mat så det blir flera matlådor att kunna ta till jobbet.


Grattinerad kassler
ca 500 gram Kassler
1 burk créme fraische tomat basilika
ca 1-1,5 dl matlagningsgrädde och eller mjölk
Lite Svartpeppar på köttet
ca 1 msk majzena
ca 1 msk chilisås
Soltorkadetomater i olja
Riven ost

 - Skiva kasslern i skivor, stek på dem lite lätt så att de får en fin färg.
 - Blanda övriga ingredienser till såsen.
 - Lägg kasslern i en ungssäker form, häll över såsen. Strö sist över lite riven ost.
 - Grattinera i ugn på 250 grader i ca 20 minuter.
 - Servera med kokt ris och en grönsallad.

Smaklig måltid !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0