Glutenfria Pepparkakor
Kategori: Kakor
Jag gjorde degen efter ett resept i min bakbok "baka glutenfritt" av Elisabet Ekstrand Hemmingsson (ICA förlag)
Pepparkakor
4-5 dl glutenfri mjölblandning
1/2 dl PO-fiber
1/2 dl socker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingerfära
1 tsk malen nejlikor
1/1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk bikarbonat
100 gram smör
3/4 dl sirap
2 mak vatten
- Rör mjukt matfett, socker och sirap poröst.
- Blanda mjölmixen PO-fiber, kryddorna och bikarbonaten
- Tillsätt mjölblandningen samt vatte i smeten
- Arbeta allt till en smidig deg
- Lägg degen på ett fat i kylskåpet ett par timmar elelr över natten
Utbakning:
- Jag brukar kavla min deg på en blandning av mjöl och socker. Jag tycker att detta blir lättare och degen fastnar inte lika lätt i bordet eller på kaveln.
- Kavla degen tunt och tryck ut dina kokor med formarna
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen 225 grader i ca 5-6 minuter.
- Låt kakorna svalna på ett plant underlag innan du lägger dem i en burk.
Lycka till !
Heidi säger:
Bloggadress: http://heidin72.blogg.se/
En fundering, vad betyder 4-5 del mjölblandning? Hur mycket är det i praktiken??
Sandra säger:
Hej Heidi:
Detta var ett slarv fel, det ska såklart stå 4-5 dl glutenfri mjölblandning. Jätte bra att du var uppmärksam på detta, jag ska ändra detta direkt.