Sandras glutenfria

Brunch

Kategori: Övriga recept

Idag var vi uppe tidigt (ialla fall i våra mått mätt) mamma, pappa och syster kom och hämtade oss så åkte ut mot havet för att ta en uppfriskande promenad. Väl hemma igen bjöd vi på brunch.

Brunchen bestod av:
Äggröra med pesto (se recept nedan)
Marinerade småkorvar (se recept nedan)
Bacon
Vitlöksmarinerade oliver (se recept på oliverna här)
Filmjölk
Müsli (se recept på müsli här)
Bär
Scones se receptet på scones här)
Juice


Detta var väldigt mysigt, tror nog att vi kommer att ha fler bruncher framöver.

         
         

Äggröra med pesto
4 pers
10 ägg
3 msk grädde
Salt och lite peppar
ca 1 msk pesto

 - Vispa sönder äggen lite lätt med en gaffel, blanda ner grädden. Salta och peppra.
 - Smält lite smöt i en stekpanna, häll i äggsmeten och röt långsamt på svag värme tills äggröran tjocknar men fortfarande är krämig.
 - Tillsätt peston och rör om, är nu klar att servera.

 
Vi gjorde halva som vanilg äggröra och andra halvan med pesto, eftersom vi inte visste om det skulle passa med pesto. Men det gjorde det och jag tycker nog att det blev väldigt gott så de kommer vi nog att testa fler gåmger.

Marinerade småkorvar
1 paket små korvat (tex prinskorv)
ca 1 msk honung
ca 1 msk soya
ca 1 msk olja
ca 10 deoppar av den mildare varianten av tabasco
en liten skvätt smoke esense.

 - Rör samman alla ingredienser till marinaden och häll över korvarna. Låt gärna korvarna dra i marinaden över natten.
 - Lägg korvarna i en ungssäker form. Stek i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter (sätt gärna på grill de sista minuterna så får korvarna en extra fin färg).



SMAKLIG BRUNCH !

KOMMENTARER:

  • Sandra säger:
    2009-03-30 | 20:21:51
    Bloggadress: http://alltomgluten.devote.se

    Älskar din blogg den ger mig så mycket inspiration till min blogg!:) Kolla gärna på min blogg och säg vad du tycker jag ska förbättra och ta upp.

Kommentera inlägget här: