Sandras glutenfria

Glutenfritt i Tyskland

Kategori: Resor

 

Hej alla, vilka ni nu är som är här inne och läser. Var ett tag sen jag bloggade sist…2013… inser jag när jag ser mitt sista inlägg. Men fick nu ett sug att ta tag i detta igen =) Så detta inlägg tänkte jag ägna åt Tyskland som ni kanske förstod av rubriken.

Har väl endast varit i Berlin och Hamburg men de var väldigt lika för glutenintoleranta skulle jag säga. Överlag är de väldigt dåliga på vad gluten är. Jag som pratade engelska hade svårt att göra mig förstådd, blev bättre när min kompis förklarade som kan flytande tyska. Men ofta var det ändå så att mycket av deras mat innehöll gluten, eller så kan det också varit så att de är så rädda att servera något fel, så att de går på helt säkra kort.

Men något Tyskland är bra på så är de utbudet av müsli, bröd, kakor, pasta etc i livsmedelsaffärer och typ hälsokostbutiker som finns lite överallt på stan. Har varje gång jag varit i Tyskland eller åkt genom sett till att köpa med mig hem ett litet lager av framförallt müsli, har hittat massa spännande sorter och märken som jag inte sett hemma.

Den gången vi var i Berlin hade jag ialla fall googlat upp ett glutenfritt bageri/café som vi tänkte besöka för en fika.  Jute Bäckerei som det heter ligger i närheten av Mauerpark som också var ett kul ställe. Här hade de typ loppmarknad med massa spännande att kolla på. Men efter marknaden gick vi i alla fall och tog oss en fika på Jute Bäckerei. Fanns så mycket gott man ville ha men slutande ändå bara med att jag köpte en Cookie -likande kaka!!! Ja ja den var ialla fall väldigt god J

Kolla gärna in deras hemsida, nu ser det ut som att man han köpa deras varor på massa ställen runt om i Berlin. https://www.jute-bäckerei.de/en/