Glutenfri paj
Kategori: Kakor
Glutenfri paj
ca 3 äpplen
0,5 dl blåbär och hallon
Kanel
1-1,5 dl ren havre
1 dl glutenfri fibermix
100 gram smör
0,5 dl socker
- Skala och kyfta äpplena, lägg dem i en smöras ungsäker form
- Lägg på blåbären och hallonen, jag strödde öven över lite kanel för det passar så bra med äpplen
- Blanda övriga ingredienser, smula över bären i formen
- Grägga i ugn på 200 grader i ca 15 minuter eller tills pajen fått en fin färg och äpplena mjuknat
- Servera pajen ljummen med lite vanilglass och en kopp kaffe.
I denna paj kan man ha vilka frukter eller bär man gillar, med denna kombinationen med äpplen och lite blåbär/hallon blev väldigt god, så det ska jag nog göra fler gånger.
Lycka till, och hoppas ni får en trevlig fika