Sandras glutenfria

Flapp jack ?!

Kategori: Sandra Testar

Semper har just nu ännu en Glutenfri nyhet, något som kallas Flapjack, har aldrig hört om detta tidigare. Kopierat från Wikipedia:
 
"Flapjack är i Storbritannien en söt kaka med havre bakad på plåt. I Nordamerika och Sydafrika anses en flapjack vara en segare variant av tunnpannkaka. Den engelska flapjacken innehåller framförallt havregryn, fett (smör) och socker (råsocker och sirap). Utöver det är diverse andra tillsatser vanliga, till exempel krossade nötter, russin eller pistasch."
 
Så jag var ju såklart tvungen att testa detta. Semper har kommit med två olika smatsättningar på sin Flapjack, Aprikos & Mandel samt Tranbär & Pumpafrö.
Jag testa Aprikos och Maldel, den var god men inget speciellt. Ganska torr och smaklös. Havregrynen tog överhanden och visste man inte om att de även skulle finnas lite aprikos och madel i var det svårt att hitta de smakerna, framförallt aprikosen. 
Men jag kan tänka mig att detta är en bra grej för oss glutenintolleranta att ta som en energy bar inför träning eller likannde, då vi ofta inte kan äta andra barer som finns på marknade idag.
Kommentera inlägget här: