Sandras glutenfria

Gräddfilspanacotta

Kategori:

Här kommer ett smrrigt recept inför helgen. En perfekt desert som passar en sommarljummen kväll (vilket vi verklen hoppas på )

Gräddfilspannacotta med hallongelé

Antal portioner: 4

Ingredienser

2 dl vispgrädde
110 g socker
1 vaniljstång
6 dl gräddfil
3 gelatinblad

Hallongelé

Frysta hallon

2 gelatinblad

Socker
mynta/citronmeliss
rivet limeskal 
 

Gör så här: 

1.        Blötlägg gelatinbladet. Dela på vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med socker och vaniljfröna. Dra åt sidan och lägg i gelatinbladen.

2.        Blanda med gräddfil och häll upp i portionkoppar oc ställ kallt.

3.        koka ihop hallonen med en liten skvätt vatten socker efter egen smak. Dra åt sidan och lägg i gelatinbladen. Häll över pannacottan och ställ kallt.

 

Kommentera inlägget här: