Glutenfri Lasagne
Kategori: Kött/köttfärs
Glutenfri lasagne (med lite extra grönsaker)
Köttförssås
Ca 400 gram blandfärs
Brytbönor
Champinjoner
1 burk krossade tomater
1 msk tomatkross
1 msk oxfond
Krydda med salt, peppar, chili och cayeén (om du vill ha lite styrka)
- Stek köttfärsen tills den nästan är klar, tillsätt då champinjoner och brytbönorna (så mycket som du vill ha). Stek till allt mjuknat och fått en fin färg.
- Tillsätt tomatpurén och låt den steka med en stund innan du tillsätter krossade tomater och fonden.
- Låt detta koka, tillsätt vatten under tiden ifall såsen blir för tjock
Bechamelsås
3 dl mjölk
1 msk glutenfri mjölmix (finmixen)
Salt och peppar
- Rör ut mjölet i lite av mjölken.
- Koka upp resterande av mjölken och häll i redningen i fin stråle samtidigt som du hela tiden rör så att det inte blir några klumpar.
- Smaksätt med salt och peppar. Blir såsen för tjock tillsätt då mer mjölk eller lite vatten.
Varva nu dessa två såser med glutenfria lasagneplattor i en ugnssäker form.
Strö sedan över lite riven ost.
Gratinera i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, tills lasagnen fått fin färg och lasagneplattorna mjuknat.Jag tycker det bler väldigt gott att ha i lite extra grönsager i köttförsen. Denna gången blev det svamp och bryrbönor, nästa gång kan det istället bli parika, majs, böner eller någor annat som finns hemma.
Marias Kakburk säger:
Bloggadress: http://www.hemmetsjournal.se/mariaskakburk
Jätte kul att du vill vara med och tävla!:)
Hoppas att du får en härlig påsk!