Sandras glutenfria

Glutenfri Lasagne

Kategori: Kött/köttfärs

Glutenfri lasagne (med lite extra grönsaker)


Köttförssås

Ca 400 gram blandfärs

Brytbönor

Champinjoner

1 burk krossade tomater

1 msk tomatkross

1 msk oxfond

Krydda med salt, peppar, chili och cayeén (om du vill ha lite styrka)

  1. Stek köttfärsen tills den nästan är klar, tillsätt då champinjoner och brytbönorna (så mycket som du vill ha). Stek till allt mjuknat och fått en fin färg.
  2. Tillsätt tomatpurén och låt den steka med en stund innan du tillsätter krossade tomater och fonden.
  3. Låt detta koka, tillsätt vatten under tiden ifall såsen blir för tjock


Bechamelsås

3 dl mjölk

1 msk glutenfri mjölmix (finmixen)

Salt och peppar


  1. Rör ut mjölet i lite av mjölken.
  2. Koka upp resterande av mjölken och häll i redningen i fin stråle samtidigt som du hela tiden rör så att det inte blir några klumpar.
  3. Smaksätt med salt och peppar. Blir såsen för tjock tillsätt då mer mjölk eller lite vatten.

Varva nu dessa två såser med glutenfria lasagneplattor i en ugnssäker form.

Strö sedan över lite riven ost.

Gratinera i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, tills lasagnen fått fin färg och lasagneplattorna mjuknat.

Jag tycker det bler väldigt gott att ha i lite extra grönsager i köttförsen. Denna gången blev det svamp och bryrbönor, nästa gång kan det istället bli parika, majs, böner eller någor annat som finns hemma.

    

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: