Sandras glutenfria

Arg...

Kategori: Allmänt

Är sällan arg över min glutenintollerans. Men nu under en vecka har jag blivit både arg och besviken två gånger.
 
1.
Jag och min chef skulle åka iväg och handla lunch en dag. Vi bestämde oss för fiskbilen i Sisjön (utanför coop). När det var vår tur beställde min chef en räksmörgås, se resten av dialogen nedan:
Jag: Har ni någon glutenfri lunch att köpa med? Nån glutenfri macka eller sallad kanske?
Expediten: Ja vi har sallad och så har vi shusi.
Jag: Ok, då tar jag nog en sallad.
Expediten: Äter du bulgur?
Jag: Nej tyvärr, de går inte.
Expediten: Ok, men fetaost är de ok?
Jag: Ja, den tar jag.
 
Jag betalar, och tar emot påsen. Vi åker tillbaka till kontoret och vi packar upp vår lunch och vad har jag fåt?? Jo en pastasallad!! J***la okunniga expedit! Var hon osäker kunde hon väl frågat en gång till? Eller?
 
2.
Jag har börjat med Linas matkasse igen. Hade den för ett pas år sen var var jättenöjd, trots att de inte kunde göra den helt glutenfri. Men oftas så var de ju helt rena råvaror så jag kunde bara byte ut om det tex skulle vara pasta till. Så nu har jag beställt en kasse igen, denna gången testar jag Linas inspirationskasse.
Första rätten jag skulle laga; Isterband med jordärtskockspure och picklade grönsaker. Vi börjar göra iordning och precis innan lag ska lägga isterbanden i stekpannan kommer jag på mig själv att jag måste läsa på innehållet. Och såklart inehöll isterbanden gluten :-( Jäkla skit! Jag som var så nöjd med Linas matksse, så får jag detta i första kassen. Hoppas de inte blir fler gånger, detta blir ju inte riktigt ekonomiskt för mig.
 
Så då fick jag skrivit av mig lite :-)
Ha en fortsatt fin kväll, nu ska jag ta lite yogurt med hallon, valnötter och honung till kvällsmat, smaskens :-)
Kommentera inlägget här: