Fiskgratäng med kräftsås
Kategori: Fisk
Fiskgratäng med kräftsås
ca 4-6 personer
Ta den fisk du gillar (vi hade pangaus filé, men igår blandade jag lax och pangaus filé) lägg den i en ungsäker form.
Förstek gärna fisken i ugnen medans du kokar kräftsåsen
Kräftsåsen
4 morötter,
2 msk smör,
2 msk mjöl (ta lite extra mjöl för att det ska bli en tjock gratängsås)
9 dl vatten (ta lite mindre vatten för att det ska bli en tjock gratängsås)
3 fiskbuljongtärningar,
200 gram kräftost (ask),
2 dl creme fraiche,
1 knippe hackad dill,
1 burk kräftstjärtar.
- Finstrimla morötterna. Fräs i smör (ca 5 min.).
- Strö över mjölet. Låt puttra (ca 5 min.).
- Slå på vattnet och buljongtärningarna. Koka upp.
- Blanda ner creme fraichen och kräftosten.
- Koka upp och smaka av med dillen.
- Blanda sist i kräftstjärtarna.
- Koka ej mer (kräststjärtarna blir sega).
Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen i ca 15 eller tills fisken är klar och ytan fått en fin gyllene färg.
Servera gärna med potatismos och en god sallad.
Mamma Mat säger:
Bloggadress: http://mammamat.blogg.se/
Hej!
Tack för tipset med veckomenyerna på Tasteline.
Jag ska också försöka bli flitigare med att lägga ut mina veckomatsedlar på min blogg.
Hälsningar Mamma Mat
LillaMy säger:
Bloggadress: http://snowies.blogg.se/
Det är jätte kul med mat och sånt. Själv är jag typ vegetarian så det blir att jag får tänka till endel ibland med ;)