Sandras glutenfria

Halmstad

Kategori: Gluten/celiaki

I helgen var jag i Halmstad för att hjälpa systern att flytta. Jag har fortfarande lite träningsvärk i handlederna efter allt bärande upp och ner för trapporna. Men flytten gick väldigt bra. Vi kom fram till Halmstad kl 18:00 vi åkte direkt och hämta släpet för att fortsätta till Jysk där vi skulle hämta en soffa. Denna lämnades i den nya lägnheten. Färden gick sedan till den andra lägenheten där vi skruvade isär allt och lastade i bilen och släpet för att sedam lastas av till den nya lägenheten. Allt detta gick på ca 1,5 - 2 timmar, villket är mycket bra jobbat tycker jag.

Dagen efter den stora flytten tog vi oss en sväng på stan. Här tänkte vi att vi skulle ta oss en fika. Men tyvärr så får man anpassa sig lite när man behöver specialkost. Jag hade önskat en smörgås eller liknade men de hade dom inte så de fick bli kaffe och chokladboll. Som glutenintiollerant är det inte alltid så kul att endast ha två saker att välja på när man är ute. Dessa två saker brukar vara sallad och almondy tårta/ chokadboll (eller annan kaka) ibland vill man ha lite mer matigt men kanske lite varmare än en sallad när det är minusgrader utomhus. 

Väl hemma så hade sambon lagat jätte goda köttfärsbiffar, med ungspotatis. Och på kvällen åkte vi in Göteborg för att gå på bio. Men vi var lite tidiga så vi tänkte ta en fika innan. Och här träffar jag på samma problem som tidigare fast tvärt om... inte ens en kaka för glutenintolleranta (jag ville ju inte ha chokladboll igen) så istället köpte jag mig en stor godispåse till bion. Med detta är också ett problem, i många godisbutiker så finns det ingen igrediensförteckning på lösgodiset. Och om det finns så är det inte säkert att det fortfarande är det godiset i lådan utan de har samma låda men med någt nytt godis i. Detta har jag påpekat i godisbutiken där jag bor, jag hoppas de tänker på detta i fortsättningen. Jag vill uppmana alla att kolla detta i de butiker ni handlar och sakans det ingrediensförteckningar så påpeka gärna detta till butikens pesonal så att säkerheten för oss som har olika matintolleranser.

KOMMENTARER:

  • Marias Kakburk säger:
    2008-11-25 | 16:40:22
    Bloggadress: http://www.hemmetsjournal.se/blogg/blogg/?blog=79

    Tack:)!



    Va mysigt, perfekt att samla de man tycker om och pyssla lite:)

  • Maria säger:
    2008-11-25 | 19:26:34

    Hej! Va jobbigt det låter för dig... Tycker verkligen synd om dig. Vilken film såg ni? Ha det bäst! Kramar

  • Micke Skribent säger:
    2011-04-08 | 15:46:41
    Bloggadress: http://gluten-celiaki.blogspot.com

    Besök gärna denna nya sajt:

    gluten-celiaki.blogspot.com

  • Linda säger:
    2011-07-12 | 19:01:15

    Hej!

    Hittade din blogg av en slump i en google-sökning på något helt annat, men ville bara passa på att tipsa om att det finns ett jättemysigt, helt glutenfritt café /konditori en liten bit utanför Halmstad, i Oskarström, om du är där fler gånger :)

Kommentera inlägget här: