Sandras glutenfria

Pepparkakstryfel och chokladminsttryffel

Kategori: Godis

Pepparkakstryffel. Recept lånat från Marias kakburk

1 dl grädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk choklad
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk ingefära
½ tsk malen nejlika

- Koka upp grädde och florsocker. Tillsätt hackad choklad, smör och låt smälta på svag värme. Rör ner kryddorna

- Låt svalna i rumstemp. och sedan stelna lite i kylskåpet.

- Rulla tryfflar och avsluta med att rulla dem i kakao. eller florsocker. Förvara i kylskåp






Mintchokladtryfflar

250 gram choklad (en del med mint och en del vanlig mörk choklad)
1,5 dl vispgrädde
ca 1 msk honung
1 msk smör
1 nypa salt

 - Hacka choladen
 - Koka upp grädde och honung, häll detta över chokladen så att den smälter
 - Tillsätt smör och salt
 - Häll över chokladsmeten i en låda och låt stelna i kylskåp ca 4 timmar
 - Rulla chokladen till tryfflar och fulla dom i florsocker eller kakao
Kommentera inlägget här: