Pepparkakstryfel och chokladminsttryffel
Kategori: Godis
1 dl grädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk choklad
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk ingefära
½ tsk malen nejlika
- Koka upp grädde och florsocker. Tillsätt hackad choklad, smör och låt smälta på svag värme. Rör ner kryddorna
- Låt svalna i rumstemp. och sedan stelna lite i kylskåpet.
- Rulla tryfflar och avsluta med att rulla dem i kakao. eller florsocker. Förvara i kylskåp
Mintchokladtryfflar
250 gram choklad (en del med mint och en del vanlig mörk choklad)
1,5 dl vispgrädde
ca 1 msk honung
1 msk smör
1 nypa salt
- Hacka choladen
- Koka upp grädde och honung, häll detta över chokladen så att den smälter
- Tillsätt smör och salt
- Häll över chokladsmeten i en låda och låt stelna i kylskåp ca 4 timmar
- Rulla chokladen till tryfflar och fulla dom i florsocker eller kakao