Chokladkola (naturligt glutenfri)
Kategori: Godis
Hemlagad Chokladkola
100 gram smör
2 dl visgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100-150 gram mörk choklad
Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 - 30 min. Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm. Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
Dela chokladen i bitar och smält den i en skål i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen och lägg den på smörpapper. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.
Susanne säger:
Bloggadress: http://www.undersolen.se/
Mmmm! Gott! Och Din blogg är så bra! Tack för den!
Marias Kakburk säger:
Bloggadress: http://www.hemmetsjournal.se/blogg/blogg/?blog=79
Tack, va roligt att du gillade dem:)